Spring til indhold

Nøffelskov har 10 års jubilæum

Kom og hør skovfoged Martin Reimers fortælle sjove historier om skabelsen af Nøffelskov.

Invitation til Nøffelskovens
10-års jubilæum

 

Den grimme ælling er blevet til en smuk hvid svane!

Hvor der for 10 år siden blev plantet små træer på en forblæst mark ved Nybøl, er der nu den smukkeste skov, som Naturstyrelsen fejrer med en gåtur lørdag den 10. november kl. 14 for alle interesserede.

Nøffelskoven er Danmarks mindste og sjoveste skov”. Sådan blev der sagt, da skoven blev plantet. Skovlauget, der bestod af frivillige Nybøller, skaffede nemlig knap en million kroner og fik opført frokosthytte, Danmarks eneste amfi-shelter, sat udskårne dyr op, indrettet stjernekikkerbænke og meget mere.

Naturstyrelsen var med på spøgen og gjorde sit ved at lave blomstereng, så solsikker og ikke mindst tilplante skoven med de fleste danske træarter i hvert sit lille skovstykke med navne på.

Nu, 10 år senere, er Nøffelskoven blevet til en rigtig skov og derfor inviterer Naturstyrelsen i samarbejde med Lokalråd Nybøl/Stenderup på en rundtur i skoven for at alle kan høre gode historier fra skovens opvækst og med selvsyn opleve, hvor smuk den er blevet. Det er også en anledning til at fejre den store frivillige indsats, der er gjort siden starten.

 

Det har været helt fantastisk at være med til at lave skoven og følge den igennem årene”, fortæller skovfoged Martin Reimers, der leder turen. ”Alle Skovlaugets vilde ideer som på trods af modgang blev gennemført og glæden ved at se træerne vokse til med deres forskellige former og farver.  Tænk hvis alle landsbyer var så heldige at have en lille skov som Nøffelskoven”. Slutter skovfogeden.

 

 

Yderligere oplysninger: Skovfoged Martin Reimers, tlf. 72 54 35 68

Del på Facebook